6 Hour record for Ellen

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’6 Hour record for Ellen’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Wereldrecord Ellen van Vugt

Ellen van Vugt heeft afgelopen zaterdag een wereldrecord behaald. In zes uur heeft ze met de fiets 365kilometer afgelegd, een gemiddelde van ruim zestig kilometer per uur. Deze fiets is gemaakt door Elan, samen met Daniel Fenn en David Wielemaker.IMG_1902

Ellen is samen met Jos Hendriks in voorbereiding op het uurrecord dat eind juli op de Dekra baan aangevallen gaat worden door diverse teams.

Vorige week werd aan Elan gevraagd of Ellen misschien ook wilde testen op een testbaan bij Aken, vlak bij Maastricht. Deze baan heeft net een nieuwe laag asfalt en zou door Wolf Kraneis en Matias ???? gebruikt gaan worden  voor een aanval op de 6-uurs afstanden. Later bleek dat ‘een paar rondjes’ ook uitgelegd kon worden als een serieuze recordpoging.

Ellen was hier eigenlijk niet helemaal klaar voor, aangezien ze zich richt op het uurrecord eind juli. Ook de fiets was nog niet helemaal klaar. Het aandrijfsysteem is onlangs wel vernieuwd, maar de nieuwe ruit is nog niet klaar. Afgelopen week is hard gewerkt om in ieder geval een nieuwe stoel wel perfect te krijgen.

Binnen het eerste uur kwam Ellen al binnen. De drinkslang lag niet goed, de SRM meter was niet af te lezen en door de ruit zag ze dubbel. Aan de ruit kon nog niets gedaan worden, het overige kon aangepast worden. Daarna begon de poging opnieuw.

Na een tijdje kwam ze de pitlane weer binnen gereden met een vermoedde lekke band. Niets minder bleek waar. Waarschijnlijk had de toegenomen wind dat gevoel opgewekt. Bij het vertrek liep de ketting van een looprol af waardoor de volgende stop wel noodzakelijk was geworden. Daarna ging alles wel voorspoedig. Na vijf van de zes uur had ze het oude record al verbroken. Ellen ging op weg naar het mannenrecord. Helaas raakte haar maag overstuur en was een derde stop noodzakelijk.  Vanaf dat moment moest met een gemiddelde van zeventig km/u gereden worden om de mannen uit de boeken te rijden. Dit is op zes kilometer na niet gelukt.

Tegelijkertijd met Ellen heeft ook Wulf Kraneis geraced. Hij heeft in twaalf uur 676 kilometer afgelegd, een gemiddelde van 56 km/u.
[/av_textblock]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>