Nieuw Wereldrecord: Ellen van Vugt verpulvert het laagland sprint record.

Nieuw Wereldrecord: Ellen van Vugt verpulvert het laagland sprint record.
Met vliegende start 200meter fietsen met een gemiddelde van 90,714km/uur. Dat is wat de Nijmeegse wielrenster Ellen van Vugt afgelopen zaterdag heeft gedaan. Het vorige record van 79,03 km/uur is gereden door Andrea Blaseckie in 1999.

Ellen van Vugt rijdt een oefenronde op de baan. In Duitsland worden op de Dekrabaan bij Schipkau recordpogingen gedaan met speciale ligfietsen tijdens een speciaal recordweekend. In Germany at the Dekra track near Schipkau cyclists try to set new speed records with special recumbents bikes at a special record weekend.

Om deze snelheid te bereiken is hoogwaardige technologie essentieel. De fiets is een gesloten ligfiets met een extreem lage luchtweerstand en speciale banden. Het ontwerp is van David Wielemaker, de grote man achter de Delftse recordfiets die in 2013 alle voorpagina’s haalde. De fiets is gebouwd door Hans van Vugt en Daniël Fenn, twee mannen met zeer veel ervaring in het maken van extreem snelle fietsen.[/caption]

Ellen leverde deze grote prestatie op de autotestbaan van Dekra in Duitsland. De omstandigheden waren niet optimaal; een temperatuur in de fiets van 32 graden, weinig wind, zonnig en een hoge luchtvochtigheid.

Eerdere opvallende prestaties waren onder andere een werelduurrecord van 68,973 km in 2004, een tweede plaats tussen de heren bij het WK ligfietsen van 2004 en vorig jaar verreden 6 uur record van 404 km (67 km/uur)

Hierbij wil ik de sponsoren Muc-Off (behandeling ketting), Fizik (schoenen) en Ceramicspeed (lagers) bedanken.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Hans van Vugt telnr: 06-55821324, info@elan.cc

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>