Persbericht, 11 juli 2015: Wereldrecord!

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Persbericht, 11 juli 2015: Wereldrecord!

Ellen van Vugt is sneller dan alle mannen. Ze heeft het wereldrecord bij de vrouwen in de zes uur categorie verbeterd. In totaal legt ze 404,04 kilometer af, oftewel 67,3 km/h gemiddeld. Hierbij is ze als eerste de magische grens van 400Km doorbreekt. (ook bij de mannen!)2_elan

404,04 kilometer fietsen in zes uur tijd. Dat is wat de Nijmeegse wielrenster Ellen van Vugt vandaag heeft gedaan. Hiermee verpletterde ze niet alleen haar eigen record, maar ook het wereldrecord voor de heren, dat op 371 kilometer staat. Dit betekent dat Ellen gedurende zes uur ruim 67,3 km/h reed.

Om deze snelheid te bereiken is hoogwaardige technologie essentieel. De fiets is een gesloten ligfiets met een extreem lage luchtweerstand en speciale banden. Het ontwerp is van David Wielemaker, de grote man achter de Delftse recordfiets die in 2013 alle voorpagina’s haalde. De fiets is gebouwd door Hans van Vugt en Daniël Fenn, twee mannen met zeer veel ervaring in het maken van extreem snelle fietsen.

1_elanEllen leverde deze grote prestatie tijdens de DEKRA 2015. Het team heeft wekenlang moeten wachten op een dag met de juiste weersverwachting.

Eerder deze dag verbeterde Ellen al het Nederlands uurrecord naar 80,55 km per uur. Zondag 12 juli gaat ze ook de uitdaging aan om het 200m laagland sprintrecord voor vrouwen te verbeteren.

Het team wil graag haar sponsoren bedanken voor de steun en toewijding tijdens de weg naar dit record. Onder meer Reliable IT Solutions, SRM, Raptobike, Challangebikes, Rohloff en natuurlijk Elan van Hans van Vugt.

Reliable IT Solutions is sinds 2015 de nieuwe sponsor van het raceteam. Het innovatieve IT bedrijf maakt het mogelijk om ICT-diensten en oplossingen naar behoefte af te nemen en te betalen naar gebruik, waar innovativiteit, betrouwbaarheid en passie hoog staan aangeschreven.  www.reliable-it.nl

In september gaat Ellen met haar team naar Battle Mountain in de Verenigde Staten om een aanval te doen op het sprintrecord. Hier zal zij het opnemen tegen onder anderen Lieske Yntema van het universitaire team Delft/Amsterdam. Voor deze wedstrijd zoekt het team nog meer sponsoren en vrijwilligers.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Hans van Vugt, tel: +31 (0)24-3430854, info@elan.cc
[/av_textblock]

[av_social_share title=’Deel dit stuk’ style=” buttons=” share_facebook=” share_twitter=” share_pinterest=” share_gplus=” share_reddit=” share_linkedin=” share_tumblr=” share_vk=” share_mail=”][/av_social_share]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>